Решение № 34 от 30.09.2021 г. по гр.д. № 91/2021 г.

 

Съдия – докладчик Десислава Петрова

 

 Производството се развива по реда на чл. 330 от ГПК.

ПРЕКРАТЯВА С РАЗВОД на основание чл. 50 от СК, сключения на ....г. между Л.А.Б., ЕГН ...., с адрес с.П., общ. Ч. и К.Х.Б., ЕГН ...., с адрес с.Х., общ. Ч. граждански брак, за който е съставен Акт за граждански брак № ... от .... г. от длъжностното лице по гражданско състояние при с.Х., Община Ч., ПОРАДИ СЕРИОЗНО И НЕПОКОЛЕБИМО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ.

УТВЪРЖДАВА постигнатото по реда на чл. 51, ал. 1 от СК между Л.А.Б., ЕГН .... и К.Х.Б., ЕГН .... споразумение, в следния смисъл:

ПРЕДОСТАВЯ родителските права по отношение на детето Х.К.Б., родено на ..... г., ЕГН ...., за упражняване на майката Л.А.Б., ЕГН ...., като

ОПРЕДЕЛЯ местоживеенето на детето при майка му, на адрес с.П., ул. „..... “ № ....

ОПРЕДЕЛЯ режим на лични отношения на бащата К.Х.Б., ЕГН ...., с адрес с. Х. с детето Х.К.Б., родено на ..... г., ЕГН .... по следния начин:  

Всяка първа и трета седмица в дните петък от 18.00 часа до неделя 18.00 часа с преспиване, както и един месец през лятото, който да не съвпада с годишния отпуск на майката. Бащата също така има право да взема детето при себе си по време на коледните и новогодишните празници, както и по четири часа по време на рождения и именния ден на детето, както и по всяко друго време при съгласие на родителите, в това число при необходимост за водене на детето за упражняване на спортната си дейност в гр.Пловдив.

ОСЪЖДА  К.Х.Б., ЕГН ...., с адрес с. Х. ДА ЗАПЛАЩА в полза на детето Х.К.Б., ЕГН ...., действащо със съгласието на своята майка и законен представител Л.А.Б., ЕГН .... издръжка в размер на 180 лв. /сто и осемдесет лева/ месечно, платима на 15-то число за месеца, за който се дължи, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска, до настъпване на обстоятелства, налагащи изменение или прекратяване на издръжката.

ОБЯВЯВА, че К.Х.Б., ЕГН ...., с адрес с. Х. не дължи на детето Х.К.Б., ЕГН .... издръжка за минало време.

ПРЕДОСТАВЯ ползването на семейното жилище, находящо се в с.П., ул. „..... “ №..., на съпругата Л.А.Б., ЕГН .....

ПОСТАНОВЯВА след прекратяване на брака Л.А.Б., ЕГН .... да носи предбрачното си фамилно име: ”С. ” и ще се именува: Л.А.С..

ОБЯВЯВА, че съпрузите нямат претенции за издръжка един към друг и не си дължат такава.

ОБЯВЯВА, че имуществените отношения между съпрузите ще бъдат разрешени извън настоящото производство.

Разноските по делото остават за сметка на страните, както са ги направили.

ОСЪЖДА Л.А.Б., ЕГН ...., с адрес с.П., общ. Ч. ДА ЗАПЛАТИ по сметка на Чепеларски районен съд държавна такса в размер на 20лв.  /двадесет лева/, на основание чл.6 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК.

ОСЪЖДА К.Х.Б., ЕГН ...., с адрес с.Х., общ. Ч. ДА ЗАПЛАТИ по сметка на Чепеларски районен съд държавна такса в размер на 20лв.  /двадесет лева/, на основание чл.6 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК и държавна такса по споразумението за издръжка в размер на 129.60лв. /сто двадесет и девет лева и шестдесет ст./, на основание чл.7, т.2 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК.

РЕШЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване..