Решение №  30 от 13.05.2021г. по АНД № 44/2021г.

 

Съдия докладчик: Славка Кабасанова

 

 ПРИЗНАВА обвиняемия Т.И.З., роден на ....г. в гр.С., ....., с адрес: гр.Ч., ул. „....” № ...., ЕГН: ***, за ВИНОВЕН в това, че 25.06.2020 год. около 08,15 часа на главен път II-86 при километър 76,300 с посока на движение от бензиностанция „Спринт” към гр.Чепеларе управлявал моторно превозно средство специализирана самоходна машина (мотокар) марка и модел „...", с марка и модел на двигателя „..." и сериен номер ..., без регистрационни табели, което не е регистрирано по надлежния ред - престъпление по чл.345, ал.2, вр.ал.1 от НК, поради което и на основание чл.78а, ал.1 от НК го ОСВОБОЖДАВА ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ и му НАЛАГА административно наказание „ГЛОБА” в размер на 1 000, 00 (хиляда) лева, платима в полза на бюджета на съдебната власт, по сметка на Районен съд - Чепеларе.

На основание чл.189, ал.3 от НПК ОСЪЖДА обвиняемия Т.И.З. да заплати направените по делото разноски за експертиза в размер на 164,70 лева по сметка на ОД МВР гр.Смолян, както и направените в хода на съдебното производство разноски в размер на 47,03 лв.

ПОСТАНОВЯВА вещественото доказателство – моторно превозно средство специализирана самоходна машина (мотокар) марка и модел „..”, с марка и модел на двигателя „..." и сериен номер ..., ДА СЕ ВЪРНЕ на собственика му „....“ ЕООД ЕИК ..., със седалище и адрес на управление: гр. Ч., ул.''...'' № ..., представлявано от управителя А.К., след влизане в сила на решението.

Решението подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок от днес пред Окръжен съд Смолян по реда на Глава ХХІ от НПК.