Решение № 11/26.04.2021г. по гр.д. № 46/2021г.

 

Съдия докладчик: Славка Кабасанова

 

ПРЕКРАТЯВА С РАЗВОД на основание чл. 50 от СК гражданския брак, сключен между А.Й.К. ЕГН ***, и Е.П.К. ЕГН ***, двамата с постоянен адрес: гр.Ч., обл.С., ул."...." № …., с Акт за граждански брак №….. г., съставен в гр.Чепеларе, поради сериозно и непоколебимо взаимно съгласие на съпрузите.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между А.Й.К. и Е.П.К. споразумение относно последиците от развода, със следното съдържание:

1. Бракът между страните сключен на …. година в град Чепеларе да се прекрати при условията на член 50 от Семейния кодекс - сериозно и непоколебимо взаимно съгласие за развод, без съдът да издирва мотивите за прекратяване на брака.

2. От брака е родено едно дете – М.Е.К. с ЕГН .....

Упражняването на родителските права по отношение на детето М.Е.К. с ЕГН .... да бъдат предоставени на майката А.Й.К..

3. Бащата Е.П.К. се съгласява и задължава да заплаща на  А.Й.К.,  като   майка   и   законен   представител ежемесечна издръжка в размер от по 200 /двеста/ лева за детето М.Е.К. с ЕГН ...., считано от датата на влизане в сила на решението за прекратяване на брака до настъпване на причини за нейното изменение или прекратяване, ведно със законната лихва за всяка закъсняла или просрочена вноска.

4. Определя режим  на лични отношения на бащата Е.П.К. с детето М.Е.К. с ЕГН .... - всяка първа и трета събота и неделя от месеца за времето от 09,00 в събота до 20,00 часа в неделя.

4.1 Празникът Коледа, детето М.Е.К. да прекарва с бащата Е.П.К., всяка нечетна година.

4.2 Празникът Великден, М.Е.К. да прекарва с бащата Е.П.К., всяка четна година.

5. Съпрузите не притежаваме недвижими имоти, придобити при режим на СИО.

6. През време на брака съпрузите са придобили правото на собственост върху следното моторно превозно средство:

6.1 Лек автомобил Марка „Мазда 3" с рег.№ ...., рама № .....

 Страните се договарят, че след прекратяването на брака описаният по-горе лек автомобил марка „Мазда 3" с рег.№ ..., Рама № .... ще остане в дял и изключителна собственост на А.Й.К., без страните да си дължат суми за уравняване на дяловете.

7. Семейното   жилище,    находящо    се    в    гр.Ч., обл.С., ул."...." № ...., след прекратяване на брака ще остане да се ползва от Е.К..

8. Съпрузите са поделили доброволно всички движими вещи, придобити след сключване на брака и нямат претенции един спрямо друг, нямат общи влогове, нямат общи задължения. За уравняване на дяловете от движимите вещи Е.П.К. се задължава да изплати на А.Й.К. сумата от 8000   лв./осем   хиляди   лева/  в   срок  до   15.05.2021г. /петнадесети май две хиляди двадесет и първа година/.

Съпрузите се договорят, че ако някой от двамата е страна по облигационен договор, сключен преди прекратяване на брака с влязло в сила съдебно решение, след прекратяването на брака, този съпруг остава задължен лично по него.

Съпрузите нямат претенции един към друг по смисъла на чл. 30 от СК - за получаване на дял от личното имущество на другия съпруг.

9. Издръжка страните не си дължат.

10. След прекратяване на брака съпругата А. Й. К. ще запази придобитото след брака фамилно име К..

ОСЪЖДА А.Й.К. да заплати по сметка на Чепеларския районен съд в полза на бюджета на съдебната власт държавна такса в размер на 20,00 лв. на осн.чл.6 т.3 от ТДТССГПК и държавна такса по чл.7 т.1 от ТДТСГПК в размер на 204,40 лв.

ОСЪЖДА Е. П. К. да заплати по сметка на Чепеларския районен съд в полза на бюджета на съдебната власт държавна такса в размер на 20,00 лв. на осн.чл.6 т.3 от ТДТССГПК и държавна такса по чл.7 т.2 от ТДТСГПК в размер на 144 лв.

Решението не подлежи на обжалване, съгласно чл. 330, ал. 5 от ГПК.