Протокол от съдебно заседание от 23.03.2021 г. по гр.д. № 92-2020 г.

 

На именното повикване в 10:30 часа се явиха:

Ищцата М. А. К., редовно и своевременно призована, не се явява. От нейно име се явява адв.Б.К., надлежно упълномощен.  

Ответниците Р.К. и П.К., редовно и своевременно призовани, не се явяват. От тяхно име се явява адв.Д., надлежно упълномощена.

Явява се вещото лице инж.Р.К., редовно и своевременно призована, от която не е постъпило заключение по назначената съдебно-техническа експертиза в срок.

Вещото лице инж.К.: Започнала съм работа по експертизата, но тъй като не е уточнен периода към който трябва определя стойността на извършените подобрения, искам да ми се уточни това. Направила съм оглед, но трябва да знам към кой момент да определям цените.

Адв.Б.К.: Моля да дадете ход на делото.

Адв.Д.: Да се даде ход на делото.  

Съдът счита, че следва да даде ход на делото с оглед изложеното от вещото лице инж.К., че желае конкретизиране на задачата по възложената й съдебно-техническа експертиза, поради което

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

Адв.Д.: Относно размера на разходите за извършване на подобренията, моля същия размер да се определи към момента на тяхното извършване както е посочен момента в исковата молба – 2016 г., 2017 г., 2018 г. В обстоятелствената част са посочени коя част от подобренията в кой момент са извършени, моля вещото лице да съобрази това. Увеличената стойност на имота, моля да се определи към датата на изготвяне на заключението.

Съдът счита, че следва да укаже на вещото лице с изрично определение да съобрази уточнението на задачата по поставената съдебно-техническа експертиза, направено в днешно съдебно заседание от адв.Д.. Водим от горното, съдът 

О П Р Е Д Е Л И:

УКАЗВА на вещото лице инж.К., на която е възложено изготвяне на заключение по назначената съдебно-техническа експертиза, да съобрази уточнението на задачата, посочена в днешно съдебно заседание от адв.Д..

Адв.Б.К.: Нямам други доказателствени искания.

Адв.Д.: Нямаме други доказателствени искания.

 

Съдът счита, че делото не е изяснено от фактическа и правна страна, и затова

О П Р Е Д Е Л И:

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО ПО СЪЩЕСТВОТО НА СПОРА

ОТЛАГА И НАСРОЧВА делото за 19.04.2021 г. от 09,15 часа, за която дата и час ищцата уведомена в днешно съдебно заседание чрез адв.К.. Ответниците уведомени в днешно съдебно заседание чрез адв.Д.. Вещото лице инж.К., уведомена в днешно съдебно заседание.

Протоколът изготвен в съдебно заседание.

Заседанието закрито в 10,35 часа.

 

Съдия при Районен съд – Чепеларе:_______________________

Секретар:_______________________