Протокол от съдебно заседание от 22.03.2021 г. по гр.д. № 134/2020 г.

 

На именното повикване в 09:30 часа се явиха:

Ищецът ЗК „....” АД, нередовно призован, не изпраща представител в съдебно заседание. От него е постъпила молба с вх.№ 544/22.03.2021 г. на Районен съд гр.Чепеларе чрез юрисконсулт А., в която не възразява да се даде ход на делото.

Ответникът В.Ж., редовно призован чрез назначения му особен представител, не се явява. От негово име се явява  адв.Б.К., назначен за негов особен представител. 

Адв.Б.К.: Моля да се даде ход на делото.

Съдът счита, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, като съобрази следното: в съда не е върната разписка, удостоверяваща връчване на призовката изпратена на ищеца. Доколкото той не възразява заседание да се проведе, съдът счита, че следва да даде ход на делото и затова

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

ДОКЛАДВА се писмо с вх.№ 336/22.02.2021 г. на Районен съд гр.Чепеларе, изпратено от РУ-Чепеларе, в което се сочи, че информация относно това с каква концентрация на алкохол В.Ж. е управлявал автомобила, следва да се изиска от Районна прокуратура, предвид това, че преписката е изпратена там с мнение за изготвяне на обвинителен акт. В тази връзка съдът направи служебно справка за образувано наказателно общ характер дело, от която се установи, че в съда е внесен такъв обвинителен акт и разпореди да се изиска делото с цел прилагането му към доказателствата.

Адв.Б.К.: Моля да бъдат приети постъпилите доказателства.

 

Съдът счита, че следва да приложи към доказателствата по делото НОХД № 99/2015 г. по описа на Районен съд гр.Чепеларе, и затова

О П Р Е Д Е Л И:

ПРИЕМА И ПРИЛАГА към доказателствата по делото НОХД № 99/2015 г. по описа на Районен съд гр.Чепеларе.

Адв.Б.К.: Няма да соча други доказателства. Считам, че делото е изяснено, моля да бъде даден ход по същество.

Съдът счита, че делото е изяснено от фактическа и правна страна, и затова

О П Р Е Д Е Л И:

ПРИКЛЮЧВА СЪДЕБНОТО ДИРЕНЕ

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО ПО СЪЩЕСТВОТО НА СПОРА

Адв.Б.К.: Моля да отхвърлите иска по следните съображения: На първо място в протокола за пътнотранспортно произшествие е отбелязано, че пътнотранспортното произшествие е настъпило на 04.08.2015 г. в гр.Чепеларе, на кръстовището на ул.”Беломорска” и ул.”24 май”. За моя изненада в исковата молба чета, че това пътнотранспортно произшествие е настъпило на бул.”Цариградско шосе” № 124. Направих устна справка в Община Чепеларе и установих, че такъв булевард в града няма. На следващо място в исковата молба се твърди, че във връзка с пътнотранспортното произшествие са причинени вреди на автомобил, собственост на А.Б. и в тази връзка е образувана ликвидационна преписка по щета, с цитиран номер, като на собственика на увреденото МПС, тоест А.Б. е заплатено обезщетение в размер на 191,80 лв. и 10 лв. ликвидационни разходи. Като се запознах внимателно с доказателствения материал към исковата молба констатирах, че е приложено платежно нареждане с дата 12.08.2015 г., от което е видно, че с него е наредено да се заплати сумата от 191,80 лв. на лицето В.Н.Ж. по щета, с цитиран номер, същата, която е посочена по ликвидационната преписка на Б.. Считам, че в този случай се налага само един извод, че нямаме плащане на лицето А.Н.Б. и ако това е така искът се явява неоснователен. На последно място правя възражение за погасен иск по давност. По горните съображения, моля да постановите Вашия съдебен акт.

Съдът ще се произнесе с решение, което ще обяви на 22.04.2021 г.

Протоколът изготвен в съдебно заседание.

Заседанието закрито в 09,40 часа.

 

Съдия при Районен съд – Чепеларе:_______________________

Секретар:_______________________