Протоколно определение № 29 от 08.03.2021 по НОХД № 6/2021г.

Съдия-докладчик: Славка Кабасанова

 

ОДОБРЯВА, на основание чл.384, вр. чл. 382, ал.7 НПК, постигнатото споразумение за прекратяване на наказателното производство по НОХД № 6/2021г. по описа на Районен съд гр.Чепеларе, сключено между В.К. - прокурор при Районна прокуратура Смолян, Териториално отделение - Чепеларе и адвокат Р.Р. от Адвокатска колегия град Пловдив – упълномощен защитник на Щ. З. Ш. с ЕГН *** - подсъдимия по НОХД № 6/2021 г. по описа на РС гр. Чепеларе, както следва:

1. Щ.З.Ш. е  привлечен  като  обвиняем  за извършено престъпление по чл.131, ал.1, т.12, пр.3 във вр. с чл.130, ал.1 от НК.

2. Деянието е извършено виновно при форма на вината пряк умисъл.

3. С деянието не са причинени имуществени вреди.

4. На  страните  е  известно  и  същите  се  съгласяват  с  правните последици   от   споразумението,  а   именно,   че   след   одобряването   му   от първоинстанционният съд, определението на съда по чл.382, ал.7 НПК е окончателно (чл.382, ал.9 НПК) и има последиците на влязла в сила присъда за Щ.З.Ш. и не подлежи на въззивно и касационно обжалване.

III. ПРЕДМЕТ И УСЛОВИЯ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО:

Със споразумението страните постигат съгласие, че Щ.З.Ш., роден на ... г. в гр.С., живущ в гр.Ч., ул.”...” № ..., ...., с ЕГН: ***., е виновен (с форма на вина - пряк умисъл), за това, че: на 23.01.2020 г., около 22,50ч., в  гр.Чепеларе, общ.Чепеларе, обл.Смолянска, в кафе-аперитив „......“, по хулигански подбуди е причинил лека телесна повреда на Х.С.К. от гр.Ч., изразяваща се в разкъсно-контузна рана на главата, довела до разстройство на здравето извън случаите на чл.128 и 129 от НК, по смисъла на чл.130, ал.1 от НК - ПРЕСТЪПЛЕНИЕ по чл.131, ал.1, т.12, пр.3 във вр. с чл.130, ал.1 от НК.

IV. ВИД И РАЗМЕР НА НАКАЗАНИЕТО

А./ При обсъждане на въпроса за определяне вида и размера на наказанието, което следва да бъде наложено на подсъдимия Щ.З.Ш., за гореописаното престъпление страните намират, че  наказанието за извършеното престъпление по чл.131, ал.1, т.12, пр.3 във вр. с чл.130, ал.1 от НК, следва на основание чл.55, ал.1, т.2, буква "б" НК, да бъде „Пробацияпри следните пробационни мерки:

- по чл. 42а, ал. 2, т.1 от НК - „Задължителна регистрация по настоящ адрес" за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА, при периодичност на явяване и подписване пред пробационния служител или определено от него длъжностно лице - 2 (два) пъти седмично.

- по чл.42а, ал.2, т.2 от НК - „Задължителни периодични срещи с пробационен служител" - за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА, които да се провеждат в пробационната служба, на чиято територия е настоящия адрес на осъдения или по изключение на друго подходящо  място,  определено  от  пробационния служител, ако важни причини налагат това;

Времето, през което подсъдимият е бил задържан на основание ЗМВР за срок от 24 часа на 23.01.2020 г. в РУ на МВР -Чепеларе, СЕ ПРИСПАДА при изпълнение на наказанието, като един ден задържане се зачита за три дни „пробация” на основание чл.59, ал.1, т.1 от НК.

V./  ВЕЩЕСТВЕНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА: няма.

VI./ РАЗНОСКИ ПО ДЕЛОТО: общо в размер на 347,70 /триста четиридесет и седем лева и седемдесет стотинки/ лева, за експертиза,  се възлагат на подсъдимия Щ.З.Ш., като същите следва да бъдат заплатени на ОДМВР - Смолян по сметка ВG69SТSА93003103150001, ВIС SТSА ВGSF , Банка „ДСК" ЕАД - клон Смолян.

VII. ИМУЩЕСТВЕНИ ЩЕТИ: не са причинени.

Съдът намира, че ще следва да бъде прекратено производство по  делото, поради постигнатото споразумение, затова на основание чл.24, ал.3 от НПК,

О П Р Е Д Е Л И:

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 6/2021 г. по описа на Районен съд гр.Чепеларе, поради одобряване на внесеното споразумение.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Протоколът  изготвен в съдебно заседание.

Заседанието  закрито в 10,40  часа.

 

 

                                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ:

           

                                                        СЕКРЕТАР:     

                  

Съдът на основание чл.309, ал.4 НПК, счита, че следва да отмени взетата спрямо подсъдимия Щ. З. Ш. мярка за неотклонение „подписка”, поради което

О П Р Е Д Е Л И:

ОТМЕНЯ взетата мярка за неотклонение „подписка” спрямо подсъдимия Щ. З. Ш..

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване и протестиране в 7-дневен срок, считано от днес, чрез Районен съд гр.Чепеларе пред Смолянски окръжен съд.