Протокол от съдебно заседание от 02.03.2021 г. по НОХД № 25/2021 г.

 

На именното повикване в 10:00 часа се явиха:

Районна прокуратура гр.Смолян, Териториално отделение гр.Чепеларе, редовно и своевременно призована, се представлява от прокурор В.К..

Подсъдимият Ч.Ч., редовно и своевременно призован, се явява лично.

Явява се свидетелят Д.С., редовно и своевременно призован.

Свидетелят С.С., редовно и своевременно призован, не се явява.

Прокурор К.: Моля да се даде ход на делото.

Подсъдимият Ч.: Моля да не се дава ход на делото. Избрал съм адвокат, който да ме представлява, а именно адв.М.Ф. от гр.Пловдив. Разговаряли сме по телефон, не съм я упълномощавал писмено, като поради кратките срокове тя не пое ангажимент да ме защитава. Моля делото да се отложи, за да организирам защитата си. Тя ме посъветва да помоля съда за отлагане на делото. Идеята й е да се сключи споразумение с прокуратурата. 

Прокурор К.: Считам, че с оглед защитата на интересите и правата на подсъдимия, следва да се даде друга дата за разглеждане на делото, за да може същия да организира защитата си.

 

Съдът счита, че следва да се даде възможност на подсъдимия да организира защита си и да упълномощи избрания от него адвокат – М.Ф. от гр.Пловдив, която да го представлява в следващо съдебно заседание с оглед евентуалната възможност производството да се развие по особените правила, доколкото подсъдимия на досъдебното производство е признал вината си. Водим от горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

ДАВА възможност на подсъдимия да упълномощи избран от него адвокат за следващо съдебно заседание.

ОТЛАГА И НАСРОЧВА делото за 12.03.2021 г. от 10,00 часа, за която дата и час Районна прокуратура гр.Смолян, Териториално отделение гр.Чепеларе уведомена в днешно съдебно заседание чрез прокурор К.. Подсъдимият и свидетелят С. уведомени в днешно съдебно заседание. Да се призове свидетелят С. по бързите способи.

Протоколът изготвен в съдебно заседание.

Заседанието закрито в 10,10 часа.

 

Съдия при Районен съд – Чепеларе:        _______________________

Секретар:                              _______________________