Протокол от съдебно заседание от 24.02.2021 г. по НОХД № 24/2021 г.

 

На именното повикване в 13:30 часа се явиха:

Районна прокуратура гр.Смолян, Териториално отделение гр.Чепеларе, редовно и своевременно призована, се представлява от прокурор В.К..

Подсъдимият А.И., нередовно призован, не се явява.

Явяват се свидетелите Р.С. и З.Т., редовно и своевременно призовани.

Прокурор К.: Считам, че с оглед отсъствието и нередовното призоваване на подсъдимия ход на делото не следва да бъде даван, като предлагам същият да бъде обявен за общодържавно издирване за установяване на адрес.

 

Съдът счита, че не следва да дава ход на делото в днешно съдебно заседание, поради нередовното призоваване на подсъдимия И.. Доколкото настоящото производство е внесено по обвинителен акт на Районна прокуратура гр.Смолян, Териториално отделение гр.Чепеларе, ведно с бързо производство № 18/2021 г. по описа на РУ гр.Чепеларе, то съгласно правилата на бързото производство, посочени в НПК, призоваването се извършва от съответната прокуратура. Видно от оформената телефонограма от служител на Районна прокуратура гр.Смолян, Териториално отделение гр.Чепеларе при призоваването на подсъдимия чрез РУ гр.Панагюрище, той не е бил открит на адреса за призоваване, на който е взета и мярката му за неотклонение „подписка”, а именно гр.П., ул.”....” № ...., като съгласно постъпилите данни лицето не живее там от 25 години. От страна на прокуратурата е инициирано и търсенето му в с.Т., предвид постъпили данни от разследващия полицай Ю.М., че лицето живее там, но при призоваването по телефон чрез кметския наместник е постъпила информация, че И. не живее в селото. В тази връзка предвид данните от телефонограмата, съдът разпореди да се направят служебно справки в Национална база данни население за негов постоянен и настоящ адрес. От тях става ясно, че настоящият му адрес е именно в с.Т., ул.”....” № ..., където е търсен, а постоянният адрес в гр.П., ул.”....” № ...., където също е търсен, но не живее там. От служебно направена справка в база данни НАП, се установява, че за И. не е регистриран актуален трудов договор, тоест той не може да бъде призован и по месторабота. Съдът разпореди да се изготвят справки чрез ЕИСПП дали евентуално не се намира в някое от местата за принудително задържане, затвор, предварителни арести и т.н., но от тях не се установява той да пребивава на такова място. Съдът счита, че преди да премине към разглеждане на делото при условията на задочно производство, следва да обяви подсъдимият за общодържавно издирване за установяване на адрес, каквото е и становището на прокурора. Водим от горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

ОБЯВЯВА А. П. И. с ЕГН: ***, с постоянен адрес: гр.П., ул.”....” № .... и настоящ адрес с.Т., ул.”....” № ...., за ОБЩОДЪРЖАВНО ИЗДИРВАНЕ за установяване на актуален адрес, съответно връчване на призовка и обвинителен акт.

ОТЛАГА И НАСРОЧВА делото за 22.03.2021 г. от 11,00 часа, за която дата и час Районна прокуратура гр.Смолян, Териториално отделение гр.Чепеларе, уведомена в днешно съдебно заседание чрез районен прокурор В.К.. Свидетелите С. и Т. уведомени в днешно съдебно заседание.

Копие от определението да се изпрати на РУ гр.Чепеларе за сведение и изпълнение с указание да се представи доклад за резултатите от издирването една седмица преди насроченото за 22.03.2021 г. от 11,00 часа съдебно заседание.

След издирване на подсъдимия И., делото да се докладва на председателя на състава.

Протоколът изготвен в съдебно заседание.

Заседанието закрито в 13,40 часа.

 

Съдия при Районен съд – Чепеларе:     __________________

Секретар:                                                  ___________________