Протокол от съдебно заседание от 29.12.2020 г. по НОХД 24/2020 г.

 

На именното повикване в 10:30 часа се явиха:

Районна прокуратура гр.Смолян, редовно и своевременно призована, се представлява от прокурор В.К..

Подсъдимият М.В.М., редовно и своевременно призован, се явява лично.

Прокурор К.: Да се даде ход на делото.

Подсъдимият М.: Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото и затова,

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

ДОКЛАДВА се делото.

Производството се провежда по реда на чл.414 от НПК.

Постъпило е искане от Районна прокуратура гр.Смолян за тълкуване на постановеното протоколно определение за одобряване на споразумение от 24.02.2020 г., по силата на което на подсъдимия М.М. е наложено наказание „Лишаване от право да управлява МПС”, като  се  твърди  че  неправилно  в  протоколното  определение  е посочено, че  размерът  на  наложеното  наказание  ЛПУПС е  за  срок от 10 месеца .

Прокурор К.: Поддържам  искането.

Подсъдимият М.: Разбирам, че ми е наложено наказание за срок от 12 месеца да управлявам МПС, но в протокола е записано, че трябва да се приспадне от наложеното наказание „Лишаване от право да управлява МПС” за срок от 10 месеца. Адвоката ме посъветва да подам такава молба до сектор „Пътна полиция” гр.Пловдив. Няма да соча други доказателства.

Прокурор К.: Няма да соча други доказателства. Считам делото за изяснено от фактическа и правна страна, моля да бъде даден ход на съдебните прения.  

Съдът счита, че следва да приобщи към доказателствата по делото молба от 23.11.2020 г., адресирана до началника на сектор „Пътна полиция” гр.Пловдив и  писмо  от  Началника  на  сектор  ПП-Пловдив. Водим от горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

ПРОЧИТА И ПРИОБЩАВА към доказателствата по делото молба от 23.11.2020 г., адресирана до началника на сектор „Пътна полиция” гр.Пловдив и  писмо  от  Началника  на  сектор  ПП-Пловдив до  Районна прокуратура -Смолян.

 

Съдът намира, че делото е изяснено от фактическа и правна страна,  и затова

О П Р Е Д Е Л И:

ПРИКЛЮЧВА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ

ДАВА ХОД НА СЪДЕБНИТЕ ПРЕНИЯ    

Прокурор К.: Считам, че са налице основанията за тълкуване на протоколното определение, тъй като очевидно е допусната техническа грешка при приспадане на наложеното наказание „лишаване от право да управлява МПС”,  затова предлагам да бъде извършено такова тълкуване, като се напише правилното приспадане за срок от 12 месеца.

Подсъдимият М.: Все пак съдията се е произнесъл, разбирам, че съм осъден да бъда лишен от право да управлявам МПС за срок от 12 месеца. Не знам дали е допусната техническа грешка, съдията се е произнесъл.

Съдът се оттегля на тайно съвещание.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

СЕКРЕТАР:

 

СЪДЪТ ОБЯВИ приложеното определение в публично съдебно заседание в присъствието на страните, на които разясни, че същото може да се протестира и обжалва пред Окръжен съд гр.Смолян в 7-дневен срок, считано от днес.

Протоколът изготвен в съдебно заседание.

Заседанието  закрито в 10,45 часа.

 

Съдия при Районен съд – Чепеларе:

Секретар: