Протокол от съдебно заседание от 06.01.2021 г. по гр.д. № 158/2018 г.

 

Ищецът В.О., редовно и своевременно призован, не се явява. От негово име се явява адв.П., надлежно упълномощена отпреди.

Ответникът Б.М., редовно и своевременно призована, не се явява. От нейно име се явява адв.У., надлежно упълномощена отпреди.

Ответникът К.О.Х., редовно и своевременно призована, не се явява и не изпраща представител в съдебно заседание. Постъпила молба от ответницата К.Х. с вх.№ 9902182/14.12.2020 г. на Районен съд – Чепеларе.

Ответникът С.К., редовно и своевременно призован, не се явява. От негово име се явява адв.П., надлежно упълномощена отпреди.

Адв.П.: Моля да се даде ход на делото.

Адв.У.: Моля да се даде ход на делото.

Съдът счита, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

ДОКЛАДВА делото.

Делото е втора фаза на съдебна делба след допускане й с влязло в сила съдебно решение.

Адв.П.: Моля във втората фаза на делбата да назначите съдебно-техническа експертиза като вещото лице след като се запознае с материалите по делото и с характеристиките на имота, видно от приложените по делото скици, да определи пазарната стойност на всеки един от допуснатите до делба имоти и да посочи поне два варианта за делба между съделителите, като се ръководи от стойността на имотите, съпоставяйки ги с притежаваните от всеки един от съделителите идеални части, за да се достигне максимално доближаване на дяловете с частите на съделителите. Вещото лице да изготви експертизата само по документи. Нямам претенции по сметки. Нямам други доказателствени искания.

Адв.У.: Считам, че действително съдебно-техническа експертиза с посочените от колегата задачи следва да бъде извършена. Присъединявам се към становището й за необходимост от два варианта за разпределение на имотите. Нямам претенции по сметки. Нямам други доказателствени искания.

Съдът счита, че следва да се допусне назначаване на съдебно-техническа експертиза със задача вещото лице след като се запознае с материалите по делото и с характеристиките на имота по приложените към делото скици, да определи пазарната стойност на имота и на квотата на всеки един от съделителите, съобразно влязлото в сила съдебно решение и да изготви варианти за съдебна делба ръководейки се от стойността на имотите и притежаваните от съделителите идеални части. Експертизата да се изготви само по документи. Водим от горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

ДОПУСКА назначаване на съдебно-техническа експертиза със задача вещото лице след като се запознае с материалите по делото и с характеристиките на имота по приложените към делото скици, да определи пазарната стойност на имота и на квотата на всеки един от съделителите, съобразно влязлото в сила съдебно решение и да изготви варианти за съдебна делба ръководейки се от стойността на имотите и притежаваните от съделителите идеални части. Експертизата да се изготви само по документи.

ВЪЗЛАГА задачата на вещото лице Р.Х.К. при депозит от 300 лева, вносими от ищеца по депозитна сметка на Районен съд - Чепеларе в 7- дневен срок от днешно съдебно заседание.

Съдът счита, че делото не е изяснено от фактическа страна, предвид назначената по делото съдебно-техническа експертиза, поради което

О П Р Е Д Е Л И:

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО ПО СЪЩЕСТВОТО НА СПОРА

ОТЛАГА И НАСРОЧВА делото за 23.02.2021 г. от 10,30 часа, за която дата и час ищецът В.О. и ответникът С.К., уведомени в днешно съдебно заседание чрез адв.П.. Ответницата Б.М., уведомена в днешно съдебно заседание чрез адв.У.. Ответницата К.О.Х., да се счита редовно призована по реда на чл.56, ал.2 от ГПК. Да се призове вещото лице К. след внасяне на определения по делото депозит.

Протоколът изготвен в съдебно заседание.

Заседанието закрито в 10,50 часа.

 

                                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                                                        СЕКРЕТАР: