Протокол от съдебно заседание от 27.11.2020 г. по гр.д. № 84/2020 г.

 

Ищецът ЗАД „....” АД, редовно и своевременно призован, се представлява от адв.Е.Т., надлежно упълномощена отпреди.

Ответникът К.Г., редовно и своевременно призован, не се явява. От негово име се явява адв.П., надлежно упълномощен отпреди.

Вещото лице инж.С., редовно и своевременно призован, не се явява. От него е постъпила молба с вх.№ 9902134/24.11.2020 г. на Районен съд гр.Чепеларе, в която сочи обективни причини за неявяване в съдебно заседание, като представя доказателства.

Адв.Т.: Да се даде ход на делото.

Адв.П.: Да се даде ход на делото.

Съдът счита, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, и затова

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

Адв.П.: Водим допуснатия ни свидетел.

Сне се самоличността на водения от ответника свидетел, както следва:

Ц.М.Г. на .... години, ....., с адрес гр.Ч., ул.”....” № ...., съпруга на ответника К.Г..

На свидетелката се напомни наказателната отговорност по чл.290 от НК, същата обеща да говори истината.

Свидетелката Г.: Спомням си за настъпилото пътнотранспортно произшествие, в което участва моя съпруг. Това беше в гр.Асеновград, след празниците, след 06.09.2019 г. Нямам спомен за точния ден, движихме се в колона. Трафикът беше доста натоварен. Бяхме с джип, с ремарке. Аз и внучето ми бяхме на задната седалка. Тръгнахме и буквално се наложи да спрем. Аз лично усетих удара, когато спряхме. Спирането не беше толкова рязко, че да полетим напред, просто се изместихме. Аз самата не разбрах, че се ударихме в колата пред нас. Колите внезапно спряха пред нас. Бяха две коли с бургарска регистрация, явно бяха приятели, близки, тъй като се движеха една след друга.  След с.Бачково ни изпревариха. Движеха се на една боя разстояние, когато ни изпревариха. Впоследствие разбрахме, когато слязохме от колата в гр.Асеновград, че има пешеходна пътека. Дори колата, която беше преди тази, в която се ударихме, предницата й беше на пешеходната пътека. Явно се е наложило той да спре внезапно, след това другия и след това ние. Джипът ни беше с прикачено ремарке. На пътното платно имаше пясък и вероятно това не е позволило на съпругът ми да спре на секундата. Мъжът ми веднага реагира спрямо тези, които спряха пред нас. Нямаше как да се измести в дясно, защото имаше много коли, които преди да дойде полицията се разчистиха. При тези обстоятелства нямаше как да се избегне удара. Стоях с детето на задната седалка, което беше в стол. Улицата, на която стана произшествието беше с асфалт. Ние пътувахме към гр.Пловдив. В дясно бяха паркирали много коли. При това внезапно спиране е трябвало да спрем. Дори не усетих, че се случи инцидента, защото беше тръгване, спиране. От дясно имаше паркирани коли, а от ляво е пътното платно в другата посока. Имаше задръстване. Имаше колона с много коли. Зад нас също имаше коли. Не усетих дори, че се ударихме. Предполагам, че момчето, което ударихме се е обадило на полицията. Те бяха стреснати. Жената изскочи от колата. Бяха с малко дете и вероятно те са се обадили на полицията. Ние не сме се обаждали на полицията, бяхме в шок. Излязохме от колата, заради детето, за да отидем настрани, понеже момчето имаше много агресивно поведение. Едва ли не скачаше на бой. Тяхното дете беше малко, може би на една година. Кръв нямаше. От ударената кола поискаха да отидат на консултация с лекар. Ние дори не можахме да разговаряме с тях. Дойде полиция и писаха документи, като съпругът ми ги е подписал, но не съм запозната в детайли, мога да кажа грешно. След инцидента бяхме в близост, а след това отидохме малко настрани, детето да не бъде свидетел на тези викове, обиди и т.н. Обадихме се на сина ми. Ние просто бяхме онемели. 

Адв.Т.: Нямам други доказателствени искания. Моля да бъде дадена възможност да бъде изслушано вещото лице. 

Адв.П.: Нямам други доказателствени искания. Моля да бъде дадена възможност да бъде изслушано вещото лице. 

Съдът счита, че делото не  е изяснено от фактическа и правна страна, поради което

О П Р Е Д Е Л И:

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО ПО СЪЩЕСТВОТО НА СПОРА

ОТЛАГА И НАСРОЧВА делото за 14.01.2021 г. от 13,45 часа, за която дата и час ищецът уведомен в днешно съдебно заседание чрез адв.Т.. Ответникът уведомен в днешно съдебно заседание чрез адв.П.. Да се призове вещото лице инж.В.С..

Протоколът изготвен в съдебно заседание.

Заседанието закрито в 11,15 часа.

 

                                                       

                                                   РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                                                        СЕКРЕТАР: