Протокол от съдебно заседание от 01.10.2020 г. по гр.д. № 84/2020 г.

 

Ищецът ЗАД „....” АД, редовно и своевременно призован, се представлява от адв.Е.Т., надлежно упълномощена отпреди.

Ответникът К.Г., редовно и своевременно призован, не се явява. От него е постъпила молба с вх.№ 9901977/30.09.2020 г. на Районен съд гр.Чепеларе.

Явява се свидетелят Х.К., редовно и своевременно призован.

Вещото лице С., редовно и своевременно призован, не се явява. От него е постъпила молба с вх.№ 9901972/30.09.2020 г. на Районен съд гр.Чепеларе, в която сочи обективна невъзможност да изготви заключение в срок и моли да му се даде допълнителна възможност. 

Адв.Т.: Да се даде ход на делото.

Съдът счита, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, и затова

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

Сне се самоличността на свидетеля, както следва:

Х.Х.К. на … години, без родство и дела със страните по делото.

На свидетеля се напомни наказателната отговорност по чл.290 от НК, същия обеща да говори истината.

Свидетелят К.: Моля да ми предявите констативния протокол, тъй като имам много ПТП-та.

На свидетеля се предявява констативен протокол за ПТП с пострадали лица № 63/2019 г. на л. 9 от делото.

Свидетелят К.: На посочената дата в документа бях дежурен на смяна. По сигнал на тел.112 отидох на мястото на ПТП-то. Установих на място три автомобила, като първия и втория успяват да спрат на пешеходна пътека за пропускане на пешеходеца, третия автомобил не успява да спре и реализира ПТП с двата автомобила пред него. Аз изготвих план-схема на възникналото ПТП с пострадали лица. Виновен за ПТП-то е автомобил посочен като №1, а №3 и №2 са пред него. Обозначил съм третия автомобил, който е виновен за ПТП-то под № 1 в схемата и съм записал като участник № 1, автомобил с рег.№ …... Той не е успял да спре навреме пред другите два автомобила и реализира ПТП с предния автомобил пред него, вследствие на удара той отива най-отпред, затова казвам, че едновременно с двата автомобила реализира ПТП. Това се случва на ул. „Цар Иван Асен II” до № .... Там има висок блок и съм посочил номера на високия блок. На място водачите казаха, че първият автомобил е успял да спре, вторият е успял да спре, а третият автомобил не е преценил, не е пазил дистанция, късно ги е видял. В единия от автомобилите имаше дете-бебе, което родителите искаха да бъде прегледано и затова ПТП-то е с пострадало лице. Уврежданията по автомобилите бяха следните: предната част на смолянския  автомобил, задната и предната на средния автомобил и само задната част на най-предния автомобил, на третия автомобил. При проверката на документите смолянския автомобил се оказа, че е с изтекла застраховка „Гражданска отговорност”. В единия автомобил имаше пострадал пътник - дете. Това беше причината констативния протокол да бъде съставен по-късно. По смисъла на ЗМВР се извършва проверка, съобразен е със сроковете в НК, ако има настъпване на по-тежки последици, поради тази причина се издава този документ в едномесечен срок, за да се уточни диагноза и обективното състояние на пострадалия, така, че документа да е коректен. Отидох на място и видях самите автомобили. ПТП-то е отработено от мен с технически средства. На водачите бяха взети проби за алкохол. Чисто административно изчакваме със съставянето на такива протоколи с цел да се установи точно състоянието на пострадалите лица.

Адв.Т.: Няма да соча други доказателства.

Съдът счита, че делото следва да бъде отложено за следващо съдебно заседание, предвид липсата на изготвена авто-техническа експертиза от вещото лице В.С., на който следва да се укаже, че при последващо непредставяне в срок на заключение ще му бъде наложена глоба. Водим от горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

УКАЗВА на вещото лице С., че при непредставяне в срок на заключение за следващо съдебно заседание ще му бъде наложена глоба.

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО ПО СЪЩЕСТВОТО НА СПОРА 

ОТЛАГА И НАСРОЧВА делото за 16.10.2020 г. от 13,30 часа, за която дата и час ищецът уведомен в днешно съдебно заседание чрез процесуалния му представител адв.Т.. Ответникът да се счита редовно призован по реда на чл.56, ал.2 ГПК. Да се уведоми вещото лице С. по бързите способи.

Протоколът изготвен в съдебно заседание.

Заседанието закрито в 12,00 часа.

 

                                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                                                        СЕКРЕТАР: