Протокол от съдебно заседание от 28.09.2020 г. по АНД № 70/2020 г.

 

Жалбоподателят М.В., редовно и своевременно призован, не се явява. От негово име се явява адв.Щ., надлежно упълномощена отпреди.  

Ответникът по жалбата Регионална дирекция "Автомобилна администрация" гр.Пловдив, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”, редовно и своевременно призован, не изпраща представител в съдебно заседание.

Районна прокуратура гр.Смолян - Териториално отделение гр.Чепеларе, редовно и своевременно призована, не изпраща представител в съдебно заседание.

Явява се свидетелят А.И., редовно и своевременно призован.

Адв.Щ.: Моля да се даде ход на делото.

Съдът счита, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото и  затова,

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО 

Сне се самоличността на свидетеля, както следва:

А.С.И. на ... години, ......., без родство и дела с жалбоподателя.

На свидетеля се напомни наказателната отговорност по чл.290 от НК, същият обеща да говори истината.

Свидетелят И.: Датата, на която сме спрели М.В., сме я записали в акта и в наказателното постановление. Спомням си, че сме го спрели на 12.03.2020 г. на спирка „Данмар” в к.к. Пампорово и констатирахме, че в момента на проверката управлява автобус за собствена сметка, собственик и превозвач „....” АД. Имаше табела „превоз за собствена сметка”. Водачът представи лиценз за извършване на обществен превоз на пътници. В момента на проверката не ни представи трудов договор. Акта се състави на място от колегата Р., с който извършвахме проверката, не за това, че няма трудов договор, а за това, че не го представя. Той трябва да го носи. Това задължение е вменено  в Наредба Н-8/2008 г. на Министерство на транспорта. Водачът каза, че не носи трудов договор и не го представи в момента на проверката. На място се състави акта от колегата Р. и жалбоподателят получи копие от него. Нямам спомен да е отказвал да се подпише в акта. Мисля, че се подписа. В момента на проверката ние няма как да проверим дали той има трудов договор или не. Той е длъжен да го носи и да го представи. Наказващият орган събира доказателства дали има или няма трудов договор. Видно от наказателното постановление, наказващият орган е установил, че има трудов договор, но не го представя в момента на проверката, затова е наложена глоба в размер на 500 лв. за неносене на трудов договор. Не си спомням М.В. да ни е предлагал да отидем до ръководството, за да вземе трудовия договор.  

Адв.Щ.: Считам делото за изяснено от фактическа страна, моля да приключите съдебното следствие и да дадете ход по същество. Представям списък за разноски, ведно с договор за правна защита и съдействие.  

Съдът счита, че делото е изяснено от фактическа и правна страна, поради което

О П Р Е Д Е Л И:

ПРИКЛЮЧВА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ

ДАВА ХОД НА СЪДЕБНИТЕ  ПРЕНИЯ

Адв.Щ.: Моля да отмените обжалваното наказателно постановление като незаконосъобразно. Моля на доверителя ми да присъдите направените по делото разноски. Представям писмено становище.

Съдът ще се произнесе с решение в законоустановения едномесечен срок.

Протоколът изготвен в съдебно заседание.

Заседанието закрито в 10,10 часа.

 

                                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                                                        СЕКРЕТАР: