Протокол от съдебно заседание от 28.09.2020 г. по АНД № 69/2020 г.

 

Жалбоподателят И.К., редовно и своевременно призован, не се явява. От негово име се явява адв.Щ., надлежно упълномощена отпреди.  

Ответникът по жалбата Регионална дирекция "Автомобилна администрация" гр.Пловдив, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”, редовно и своевременно призован, не изпраща представител в съдебно заседание.

Районна прокуратура гр.Смолян - Териториално отделение гр.Чепеларе, редовно и своевременно призована, не изпраща представител в съдебно заседание.

Явяват се свидетелите А.И. и Н.Р., редовно и своевременно призовани.

Адв.Щ.: Моля да дадете ход на делото.

Съдът счита, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото и  затова,

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО        

Сне се самоличността на свидетелите, както следва:

Н.Г.Р. на ... години, ......., без родство и дела с жалбоподателя.

А.С.И. на .... години, ....., без родство и дела с жалбоподателя.

На свидетелите се напомни наказателната отговорност по чл.290 от НК, същите обеща да говорят истината.

Свидетелят И. беше изведен от съдебната зала до разпита му.

Свидетелят Р.: На 09.03.2020 г. спряхме за проверка автобус с рег. № ..... на разклона за с.Проглед и к.к...... с водач И.К.. При извършване на проверката, установихме, че в момента на проверката водача не носи трудов договор, съгласно изискванията на Наредба № Н-8, за което съставих настоящия акт. Извършваше превоз за собствена сметка от името на „.....” АД. В автобуса имаше няколко пътника. Автобусът беше обозначен с табела „превоз за собствена сметка”. На база на документите, които проверихме, установих, че в момента на проверката водачът не носи трудов договор или извлечение от него. На място съставих акт. Той го подписа и получи копие от него. В момента на проверката няма как да проверим дали той има трудов договор или не. Евентуално, когато напишем акта в тридневния срок има право да представи заповед на ръководителя или извлечение от трудовия договор. На проверката бяхме заедно с колегата А.И.. Ако има възможност претендирам пътни разноски, тъй като пътувам от гр.Пазарджик.

На свидетеля да се изплатят пътни разходи от бюджетните средства на съда след извършване на изчисления от главния счетоводител.

Свидетелят И.: На 09.03.2020 г. спряхме с колегата Р. автобус на разклона за с.Проглед - к.к.Пампорово, с водач И.К.. В момента на проверката водачът беше без трудов договор или извлечение от него. Автобусът, който водачът управляваше беше категория М2. Фирмата превозвач беше „.....” АД. Превоза се извършваше за собствена сметка. Беше ясно обозначен автобуса с табела „превоз за собствена сметка”. Шофьорът не ни представи трудов договор или извлечение от него. За допуснатото нарушение колегата Р. състави  акт на място. Връчи му копие от акта и той го подписа. Автобусът беше с рег.№ ......

Адв.Щ.: Нямам други доказателствени искания. Считам делото за изяснено от фактическа страна, моля да бъде даден ход на съдебните прения. Представям списък за разноски, ведно с договор за правна защита и съдействие.  

Съдът счита, че делото е изяснено от фактическа и правна страна, затова

О П Р Е Д Е Л И:

ПРИКЛЮЧВА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ

ДАВА ХОД НА СЪДЕБНИТЕ ПРЕНИЯ

Адв.Щ.: Моля да отмените обжалваното наказателно постановление. Моля да присъдите на доверителя ми направените по делото разноски. Представям писмено становище.

Съдът ще се произнесе с решение в законоустановения едномесечен срок.

Протоколът изготвен  в съдебно заседание.

Заседанието закрито в 10:45 часа.

 

                                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                                                      СЕКРЕТАР: