Решение № 71/29.09.2020г. по гр.д. № 98/2020г.

 

Съдия докладчик: Славка Кабасанова

 

ПРЕКРАТЯВА С РАЗВОД на основание чл. 50 от СК гражданския брак, сключен между Е.К.К. с ЕГН:.... с постоянен адрес: гр.Ч., ул.”....” N:..., и А.Й.К. с ЕГН:.... с адрес: гр.Ч. ул.”....” N: ..., с Акт за граждански брак №.../..... г. от Община Чепеларе, поради сериозно и непоколебимо взаимно съгласие на съпрузите.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между Е.К.К. и А.Й.К. споразумение относно последиците от развода, със следното съдържание:

1.От брака си страните нямат деца, които да не са навършили осемнадесет години.

2.Страните нямат претенции за изплащане на издръжка един спрямо друг.

3.След прекратяване на брака Е.К.К. с ЕГН:.... и в бъдеще ще носи фамилното име придобито от брака:”К.” и ще се именова: Е.К.К..

4.Семейното жилище - етаж от къща в гр.Ч. ул."...." № ..... , е собственост на ищеца А.Й.К. с ЕГН:.... и се предоставя за ползване на него.

5.С настоящото страните не уреждат отношенията си във връзка с придобитото по време на брака имущество, в това число движимите вещи, които са съсобствени и остават в семейното жилище. Тези отношения ще бъдат уредени чрез делба - доброволна или съдебна, в бъдеще.

6.Разноските по делото се поемат от страните, както са ги направили, а разноските за ДТ по равно.

ОСЪЖДА Е.К.К. да заплати по сметка на Чепеларския районен съд в полза на бюджета на съдебната власт държавна такса в размер на 20 лв. на осн.чл.6 т.3 от ТДТССГПК.

ОСЪЖДА А.Й.К. да заплати по сметка на Чепеларския районен съд в полза на бюджета на съдебната власт държавна такса чл.6 т.3 от ТДТСГПК в размер на 20 лв.

Решението не подлежи на обжалване, съгласно чл. 330, ал. 5 от ГПК.