Протокол от съдебно заседание от 16.09.2020 г. по гр.д.№ 38/2020 г.

 

Жалбоподателките А.Ф. и С.П., редовно и своевременно призовани, не се явяват. От тяхно име се явява адв.П., надлежно упълномощена отпреди.

Ответникът ...." - Чепеларе, редовно и своевременно призован, не изпраща представител в съдебно заседание.

Адв.П.: Да се даде ход на делото.

Съдът счита, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото и  затова,

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

ДОКЛАДВА се писмо с вх.№ 9901795/10.08.2020 г. на Районен съд гр.Чепеларе от кмета на с.З..

Адв.П.: Запозната съм с писмото, което е изпратено от кмета на с.З., но междувременно посетихме кметството и извършихме допълнителни проверки, при които се констатира, че С.А.К. с ЕГН  .... е имала и първи съпруг Р.М.К., като от него тя има син Я.А.К., роден през .... г., който е оставил за наследници М.Я.С. и Р.Я.К.. Моля да извършите проверка на електронната поща на съда, тъй като имаме уверение от кметство З., че по служебен път служителката З.С. ще изпрати на имейла на съда удостоверение за наследници на Р.К..

След кратко прекъсване на заседанието, съдът докладва постъпило на електронната поща на съда, електронно писмо с прикачен файл – удостоверение за наследници на Р.М.К. с изх.№ 158/16.09.2020 г. , издадено от кметство З..

Адв.П.: Ангажирам се да го представя в оригинал, като моля да ми се даде възможност да го заверя „вярно с оригинала” в днешно съдебно заседание.

Съдът дава възможност на адв.П. да завери удостоверението за наследници.

Адв.П.: Ще се ползвам от това удостоверение. От него е видно, че наследодателката на моите доверителки С.А.К., за което сме представили по делото удостоверение за наследници става ясно, че е имала първи съпруг, който се е казвал Р.М.К. и от брака си имат роден син - Я.А.К., който е роден през .... г. Впоследствие С.А.К. се е омъжила повторно и както е видно от удостоверението за наследници втория й съпруг се е казвал А.А.К., от който брак обаче те нямат деца, а от първия си съпруг, както казах е роден сина им Я.А.К. и след неговата смърт наследници са неговите деца – М.Я.С. и Р.Я.К., тоест установяваме още веднъж с това доказателствено средство, че наследодателката ни С.А.К. не е съпруга както беше посочено в предходно съдебно заседание на А.М.К., а се явява негова снаха, тъй като, считаме че А.М.К. и Р.М.К. са братя. Въпреки съпругата на А.М.К. също се казва С.А.К., тя не е лице идентично с наследодателката на жалбоподателките.

Съдът счита, че следва да приобщи към доказателствата по делото писмо с вх.№ 9901795/10.08.2020 г. на Районен съд гр.Чепеларе на кмета на с.З. и представеното в днешно съдебно заседание по имейла на съда удостоверение за наследници на Р.М.К. с изх.№ 158/16.09.2020 г., издадено от кметство с.З.. Водим от горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

ПРИЕМА И ПРИЛАГА към доказателствата по делото писмо с вх.№ 9901795/10.08.2020 г. на Районен съд гр.Чепеларе на кмета на с.З. и представеното в днешно съдебно заседание по имейла на съда удостоверение за наследници на Р.М.К. с изх.№ 158/16.09.2020 г., издадено от кметство с.З..

Адв.П.: Считам, че делото е изяснено, моля да бъде даден ход по същество. Представям списък с разноските по настоящото производство.

Съдът счита, че делото е изяснено от фактическата и правна страна, поради което

О П Р Е Д Е Л И:

ПРИКЛЮЧВА СЪДЕБНОТО ДИРЕНЕ

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО ПО СЪЩЕСТВОТО НА СПОРА

Адв.П.: Моля да уважите жалбата. Моля да ми дадете възможност да представя писмена защита по делото.

На основание чл.149, ал.3 от ГПК, съдът дава възможност на страните по делото да представят писмени становища в 7-дневен срок от днешно съдебно заседание, с копие за насрещната страна.

Съдът ще обяви решение по делото на 16.10.2020 г.

Протоколът изготвен в съдебно заседание.

Заседанието закрито в 10,55 часа.

 

 

                                            РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                                            СЕКРЕТАР: