Протокол от съдебно заседание от 23.07.2020 г. по гр.д. № 38/2020 г.

 

Жалбоподателките, редовно и своевременно призовани, не се явяват. От тяхно име се явява адв.П., надлежно упълномощена отпреди.

Ответникът, редовно и своевременно призован, не изпраща представител в съдебно заседание. 

Адв.П.: Да се даде ход на делото.

Съдът счита, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото и  затова,

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

Съдът ДОКЛАДВА писмо от кметство с.З., общ.Ч. с изх.№ 130/15.07.2020 г., с което се представят изисканите от съда документи – удостоверение за наследници на А.М.К. с изх.№ 91/03.06.2020 г., издадено от кметство с.З.; препис-извлечение от акт за смърт на А.А.К., издаден от Община Ч.; препис-извлечение от акт за смърт на А.М.К., издаден от Община Ч..

Адв.П.: Моля да се приемат представените доказателства. Считам, че делото не е изяснено. От представеното становище от кметство с.З. не е изяснено каква е родствената връзка между А.М.К. и С.А.К.. Може би не е зададен въпроса правилно, тъй като искахме родствени връзка между А.М.К. и С.А.К., като посочихме ЕГН ..... Докато нашата наследодателка, видно от удостоверение за наследници и от препис-извлечение от акт за смърт е със съвсем друго ЕГН, а именно ЕГН: ...., затова кметство с.З. е отговорило, че С.А.К. с ЕГН .... е съпруга на А.М.К.. Проведох разговор със служителката на кметство с.З. - З.С., която ми обясни, че е дала отговор на въпроса за С.А.К., с ЕГН ...., каква е родствената й връзка с А.М.К.. Тя потвърди, че наследодателка на С.П. - С.А.К., с ЕГН ...., е снаха на А.М.К. от първия й съпруг, който се е казвал Р., тоест вярно, че С. с ЕГН .... е съпруга на А.М.К., но просто е съвпадение на имена. По отношение на А.А.К., който е различен от А.М.К., наследодателя на една от доверителките ми С.П., видно и от решението на Смолянски окръжен съд от обстоятелствената част на цялото решение, както и от първоинстанционното решение на ЧлРС, навсякъде наследодателката ни е искала и е сочено лицето като наследодател, собственик на този имот А.М.К.. Единственото в диспозитива на решението на Смолянски окръжен съд е сбъркано бащиното име на А.М.К.. Вярно е твърдението на кметството, че А.А.К. е лице различно от А.М.К.. Моля да изискате повторно от кметство с.З. удостоверение за родствени връзки между А.М.К., роден на ....г. и С.А.К. с ЕГН ...., починала на .... Освен това за яснота за съда и на страните да се посочи кой е бил първия съпруг С.А.К. и какъв е бил на А.М.К..

         Съдът счита, че следва да приеме към доказателствата по делото представените с писмо изх.№ 130/15.07.2020 г. от кметство с.З., общ.Ч. писмени доказателства - удостоверение за наследници на А.М.К. с изх.№ 91/03.06.2020 г., издадено от кметство с.З.; препис-извлечение от акт за смърт на А.А.К., издаден от Община Ч.; препис-извлечение от акт за смърт на А.М.К., издаден от Община Ч.. Следва да се изиска информация от кметство с.З. относно родствените между А.М.К., роден на ....г. и С.А.К. ЕГН ...., починала на ..... г., като подробно се посочи откъде произлиза родствената връзка, както и кой е първия й съпруг, ако тя е имала такъв преди А.А.К.. Водим от горното, съдът

         О П Р Е Д Е Л И:

         ПРИЕМА И ПРИЛАГА към доказателствата по делото  писмо от кметство с.З., общ.Ч. с изх.№ 130/15.07.2020 г.;   удостоверение за наследници на А.М.К. с изх.№ 91/03.06.2020 г., издадено от кметство с.З.; препис-извлечение от акт за смърт на А.А.К., издаден от Община Ч. на 16.07.2020 г.; препис-извлечение от акт за смърт на А.М.К., издадено от Община Ч. на 16.07.2020 г.

         ЗАДЪЛЖАВА кметство с.З. да представи в срок до следващо съдебно заседание информация за родствени връзки между А.М.К., роден на ....г. и С.А.К. ЕГН ...., починала на ..... г., като подробно се посочи откъде произлиза родствената връзка, както и кой е първия й съпруг, ако тя е имала такъв преди брака с А.А.К..

         Адв.П.: Нямам други доказателствени искания.

         Съдът счита, че делото не изяснено от фактическа и правна страна, затова

         О П Р Е Д Е Л И:

         НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО ПО СЪЩЕСТВОТО НА СПОРА

         ОТЛАГА И НАСРОЧВА делото за 11.08.2020 г. от 09,30 часа, за която дата и час жалбоподателките уведомени в днешно съдебно заседание чрез адв.П.. Ответникът да се счита редовно уведомен по реда на чл.56, ал.2 от ГПК.

         Протоколът изготвен в съдебно заседание.

         Заседанието закрито в 14,40 часа.

 

 

                                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                                                        СЕКРЕТАР: