Протокол от съдебно заседание от 09.07.2020 г. по АНД № 49/2020 г.

 

 

Жалбоподателят, редовно и своевременно призован, се представлява от адв.Т., надлежно упълномощени отпреди.

Ответникът по жалбата Областна дирекция по безопасност на храните гр.Смолян, редовно и своевременно призован, се представлява от адв.Р., надлежно упълномощена отпреди.

Районна прокуратура гр.Смолян, Териториално отделение гр.Чепеларе, редовно и своевременно призована, не изпраща представител в съдебно заседание.

Свидетелите д-р Г.К. и П.П., редовно и своевременно призовани, не се явяват. От свидетелката П.П. е постъпила молба с вх.№ 9901657/08.07.2020 г. на Районен съд гр.Чепеларе с искане да не се явява по делото, поради това, че е в болнични. Представя и болничен лист. 

Адв.Т.: Мисля, че няма пречки, моля да се даде ход на делото.

Адв.Р.: Няма пречка за даване ход на делото. С оглед на неявяването на свидетеля К. е налице спешна ситуация в Областна дирекция по безопасност на храните гр.Смолян, което налага неговото командироване за извършване на проверки, поради тази причина не може да се яви в днешно съдебно заседание.

Съдът счита, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото и  затова,

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

ДОКЛАДВА се постъпило заверено копие от заповед № 130/26.03.2020 г. на кмета на Община Чепеларе, съгласно определението за задължаване на общината да представи документа.

Адв.Т.: Представям списък за разноски по делото. По отношение на това, което е представено от Община Чепеларе, а именно заповед № 130/26.03.2020 г. на кмета на Община Чепеларе, моля да я приемете. По отношение на свидетеля по съставяне на акта, държим да бъде изслушан най-вече за какво нарушение той е свидетелствал дали е в качеството на свидетел-очевидец или само е свидетел при съставянето на акта. Важни са тези неща. По отношение на свидетелката П. не възразявам да бъде заличена като свидетел. Моля да отложите делото за разпит на свидетеля К.. 

Адв.Р.: Предоставям на съда да прецени. Принципно смятам, че тежестта на доказване на нарушението е наша. Ние не държим на разпита на свидетелите. Не държа на разпита на свидетелката П. по делото, нямам против тя да бъде заличена от списъка на лицата за призоваване.

Съдът счита, че следва да приобщи към доказателствата по делото представеното заверено копие от заповед № 130/26.03.2020 г., издадена от  кмета на Община Чепеларе. Ще следва да се заличи от списъка на лицата за призоваване свидетелката П., доколкото видно от представения болничен лист,  тя е със сериозна травма, предполагаща домашно лечение. Освен това страните не държат на нейния разпит. Доколкото жалбоподателят държи на разпита на свидетеля К., съдът счита, че делото се явява неизяснено от фактическа и правна страна, и че следва да бъде отложено за друга дата, на която този свидетел да бъде разпитан. Водим от горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

ПРИЕМА И ПРИЛАГА към доказателствата по делото представеното от Община Чепеларе заверено копие от заповед № 130/26.03.2020 г., издадена от кмета на Община Чепеларе. 

ЗАЛИЧАВА от списъка на лицата за призоваване свидетелката П.С.Р. -П..

НЕ ДАВА ХОД НА СЪДЕБНИТЕ ПРЕНИЯ

ОТЛАГА И НАСРОЧВА делото за 27.08.2020 г. от 09,30 часа, за която дата и час жалбоподателят, уведомен в днешно съдебно заседание чрез адв.Т.. Ответникът по жалбата Областна дирекция по безопасност на храните гр.Смолян, уведомена в днешно съдебно заседание чрез адв.Р.. Да се призоват Районна прокуратура гр.Смолян, Териториално отделение гр.Чепеларе и свидетелят К..

Протоколът изготвен в съдебно заседание.

Заседанието закрито в 10,05 часа.

 

                                            РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                                            СЕКРЕТАР: