Протокол от съдебно заседание от 06.07.2020 г. по гр.д. № 38-2020 г.

 

Жалбоподателките, редовно и своевременно призовани, не се явяват. От тяхно име се явява адв.П., надлежно упълномощена отпреди.

Ответникът, редовно и своевременно призован, не изпраща представител в съдебно заседание. 

Адв.П.: Моля да се даде ход на делото.

Съдът счита, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото и  затова,

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

Съдът ДОКЛАДВА писмо от кметство с.З., общ.Ч. с вх.№ 110/24.06.2020 г. на Районен съд гр.Чепеларе, ведно с препис-извлечение на акт за смърт на А.М.К. и удостоверение за наследници на А.М.К. с изх.№ 91/03.06.2020 г., издадено от кметство с.З..

Адв.П.: Въз основа на съдебното удостоверение ми издадоха удостоверение за идентичност, но не отсега, а тези, които сме представили по реда на чл.14, ал.4 ЗСПЗЗ за А.М.К. и за С.А.К.. Едното удостоверение с № 178 е представено и пред Смолянски окръжен съд по в.гр.д. № 241/2012 г. и въз основа на това именно удостоверение, издадено от кметство с.З., е постановено решение за допусната ЯФГ в решението на Смолянски окръжен съд. Не съм се снабдила с удостоверение за родствени връзки между С.К. и А.М.К., не ми издадоха такова. Разговарях лично със служителката, която ми каза, че имат само такива данни. Моля съда да изиска информация относно това налице ли е идентичност на имената А.М.К. и А.А.К., роден на ....... г. починал през .... г., както и удостоверение за родствени връзки между С.А.К. и А.М.К. /А.А.К./, роден на .... г. починал през .... г.

Съдът счита, че следва да уважи доказателственото искане на адв.П., доколкото представените от нея в днешно съдебно заседание  удостоверения с изх.№ № 177, 178/13.10.2010 г., издадени от кметство с.З. не носят подпис на кмета на с.З., а само на лице, което е сверило информацията – М.Н.. Водим от горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

ЗАДЪЛЖАВА кметство с.З., общ.Ч., да представи по делото, в едноседмичен срок от съобщението удостоверение за родствени връзки между С.А.К., ЕГН ...., починала на ....г.  и А.М.К. /А.А.К./, роден на ....г., починал през .... г. и да предоставят информация налице ли е идентичност на имена на едно и също лице А.М.К. /А.А.К./, роден на ....г., починал през .... г.

Адв.П.: Моля да имате предвид, че в удостоверение за наследници на С.А.К. е посочено като ЕГН ...., а в удостоверение за наследници на А.М. е посочена като съпруга С.А.К. с ЕГН .... и оттук следва, че това са различни лица според мен и че упоменатата в удостоверението за наследници на А.М.К. като негова съпруга С.А.К. не е наследодателката на моите доверители.

Съдът счита, че следва да приеме към доказателствата по делото представените от адв.П. удостоверения с изх.№ № 177, 178/13.10.2010 г., издадени от кметство с.З., както и писмо изх.№ 110/24.06.2020 г. на кметство с.З., общ.Ч., препис-извлечение от акт за смърт на А.М.К. и удостоверение за наследници изх.№ 91/03.06.2020 г. на А.М.К., издадено от кметство с.З.. Водим от горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

ПРИЕМА И ПРИЛАГА към доказателствата по делото удостоверения с изх.№ № 177, 178/13.10.2010 г., издадени от кметство с.З., както и писмо изх.№ 110/24.06.2020 г. на кметство с.З., общ.Ч.; препис-извлечение от акт за смърт на А.М.К. и удостоверение за наследници изх.№ 91/03.06.2020 г. на А.М.К., издадено от кметство с.З..

Адв.П.: По информация на моите доверители А.А.К. вписан като съпруг на С.К. в удостоверението й за наследници е брат на А.А.К. – първи съпруг на С.К.. Първият й съпруг е починал когато е била бременна и това е наложило да се омъжи за брата на мъжа й.

Съдът счита, че делото не е изяснено от фактическа и правна страна, затова

О П Р Е Д Е Л И:

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО ПО СЪЩЕСТВОТО НА СПОРА

ОТЛАГА И НАСРОЧВА делото за 23.07.2020 г. от 14,30 часа, за която дата и час жалбоподателките уведомени в днешно съдебно заседание чрез адв.П.. Ответникът да се счита редовно уведомен по реда на чл.56, ал.2 ГПК.

Протоколът изготвен в съдебно заседание.

Заседанието закрито в 09:15 часа.

 

 

                                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                                                      СЕКРЕТАР: