Протокол от съдебно заседание от 01.07.2020 г. по АНД № 161/2019 г.

 

Жалбоподателят Я.Ц.З., редовно и своевременно призован, не се явява и не изпраща представител в съдебно заседание.

Ответникът по жалбата РУ гр.Чепеларе, редовно и своевременно призован, не изпраща представител в съдебно заседание.

Районна прокуратура гр.Смолян, Териториално отделение гр.Чепеларе, редовно и своевременно призована, не изпраща представител в съдебно заседание.

Явява се свидетелят Р.С., редовно и своевременно призован.

Свидетелят Г.Щ., редовно и своевременно призован, не се явява. Постъпила е служебна бележка, че е командирован във вътрешността на страната.

Съдът счита, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото и  затова,

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

Сне се самоличността на свидетеля, както следва:

Р.В.С. на ... години, ....., без родство и дела с жалбоподателя.

На свидетеля се напомни наказателната отговорност по чл.290 от НК, същия обеща да говори истината.

Свидетелят се изведе от съдебната зала до разпита му.

Съдът счита, че следва да открие съдебното следствие с доклад по делото и затова

О П Р Е Д Е Л И:

ОТКРИВА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ С ДОКЛАД ПО ДЕЛОТО

Производството е по реда на чл.59 ЗАНН.

Образувано е по постъпила жалба от Я.Ц.З., с адрес:  гр.С., район „...”, ж.к..., бл... вх.., ет..., ап..., срещу наказателно постановление № 19-0373-000254/11.11.2019 г., издадено от началника на РУ гр.Чепеларе, с което за нарушение по чл.137А, ал.1 от ЗДвП, е наложена „глоба” в размер на 50 лева/петдесет лева/, на основание  чл.183, ал.4, т.7, предл.първо от ЗДвП. 

Свидетелят С.: На 29.10.2019 г. бях назначен в наряд заедно с колегата Щ. дневна смяна. Около 12,10 часа в гр.Чепеларе на път II 86 76 + 250 км., това е на изхода на града, на уширението, спряхме за проверка „Дачия Сандеро” с рег.№ ...... При проверката констатирахме, че водачът не използва обезопасителен колан. За допуснатото нарушение съставих акт. Аз съм актосъставителя. Бях с колегата Г.Щ.. Въпросният автомобил се движеше от гр.Смолян в посока гр.Пловдив. Намирахме се на изхода на града в уширението в посока към гр.Пловдив. Имаше специализирана полицейска операция. Докато беше още в автомобила забелязахме, че водачът е без колан. На място съставих акта. Предявихме го на нарушителя. В началото каза да пишем каквото е необходимо, а след това имаше възражения, че автомобила не е лек, а е товарен. Нямам спомен дали подписа акта.

На свидетеля се предяви акт за установяване на административно нарушение серия GA № 68465/29.10.2019 г.

Свидетелят С.: Водачът отказа да подпише акта, тъй като твърдеше, че е товарен автомобила, а не лек, но подписа разписката, тоест връчихме екземпляр от настоящия акт. Двамата с колегата подписахме акта, а като свидетел на отказа да подпише акта отново подпис положи колегата Щ.. Колегата се подписа и на разписката, че З. е получил екземпляр от акта. МПС-то е категория N1 - товарен автомобил с обща допустима максимална маса до 3,5 тона. Водачът беше сам в автомобила.

Съдът счита, че следва да бъдат приобщени към доказателствата по делото материалите по административнонаказателната преписка, както и изпратените ведно с жалбата писмени доказателства. Водим от горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

ПРОЧИТА И ПРИОБЩАВА към доказателствата по делото снимка на лек автомобил; писмо от РУ гр.Чепеларе с вх.№ 3597/30.12.2019 г. на Районен съд гр.Чепеларе; наказателно постановление № 19-0373-000254/11.11.2019 г., издадено от началника на РУ гр.Чепеларе; акт за установяване на административно нарушение серия GA № 68465/29.10.2019 г.; справка за нарушител/водач; справка от АИС – регистрация; заповед № 8121з-515/14.05.2018 г. на Министъра на вътрешните работи.

 Съдът счита, че делото не е изяснено от фактическа и правна страна, тъй като свидетелят Щ. не се явява в днешно съдебно заседание. Водим от горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

НЕ ДАВА ХОД НА СЪДЕБНИТЕ ПРЕНИЯ

ОТЛАГА И НАСРОЧВА делото за 05.08.2020 г. от 09,00 часа, за която дата и час да се призоват жалбоподателят, ответникът РУ гр.Чепеларе, Районна прокуратура гр.Смолян, Териториално отделение гр.Чепеларе и свидетелят Г.Щ..

Протоколът изготвен  в съдебно заседание.

Заседанието  закрито в 10:05 часа.

 

 

                                          РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                                          СЕКРЕТАР: