Протокол от съдебно заседание от 09.06.2020 г. по АНД № 20/2020 г.

 

Жалбоподателят М.У., редовно и своевременно призован, не се явява и не изпраща представител в съдебно заседание.

Въззиваемият Областен отдел "Автомобилна администрация" гр. Смолян,  редовно и своевременно призован, не изпраща представител.

За Районна прокуратура гр.Смолян - Териториално отделение гр.Чепеларе, редовно и своевременно призована, не изпраща представител в съдебно заседание.

Явява се свидетеля И.С., редовно и своевременно призован.

Съдът счита, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото и  затова,

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО        

Сне се самоличността на свидетеля, както следва:

И.Г.С. на ...години, ....., инспектор в РД "Автомобилна администрация" гр.П., без родство и дела с жалбоподателя.

На свидетеля се напомни наказателната отговорност по чл.290 от НК, същия обеща да говори истината.

Свидетелят С.: На 15.03.2019 г. около 12 часа спряхме за проверка товарен автомобил на път II-86, 55-ти км., до ВЕЦ "Зареница" в с.Хвойна, общ.Чепеларе. При проверката ни беше представен документ за товара, който се превозваше, изготвена товарителница, подписана, подпечатана, изпращач и превозвач. Изпращачът посочен в товарителница беше "...." ЕООД, получателят беше "...." ЕАД гр. С., а превозвача, който беше посочен в самата товарителница беше собственика "...." ЕООД. За да извършва такъв обществен превоз, тъй като превозвача не е притежател на товара, трябва да притежава лиценз за обществен превоз на товари. Собственикът на МПС-то е „....” ООД, а ползвателя е "...." ЕООД, като направихме справка дали притежават лиценз за обществен превоз на товари, на никой от тях не беше издаван такъв. МПС-то, което проверявахме не е включено в списъка към лиценз за обществен превоз на товари. За това нарушение се прилага принудителна административна мярка - спиране временно движение на въпросното МПС със сваляне на предната регистрационна табела. Актът е съставен в Областен отдел „Автомобилна администрация” гр.Смолян в 14,20 часа, в присъствието на водача. Там му е издадена и принудителната мярка. Аз съм свидетел при установяване на нарушението. Актът беше съставен от колегата М. в присъствието на водача. Беше му предявен. Той се запозна със съдържанието и получи препис от акта. Не си спомням жалбоподателя дали направи възражение, тъй като измина повече от година време. Няколко месеца след като беше съставен акта на жалбоподателя, фирмата има издаден лиценз и въпросното МПС е включено в списъка на лиценза. 

Съдът счита, че следва да приобщи към доказателствата по делото изпратените с писмо от Областен отдел „Автомобилна администрация гр.Смолян с вх.№ 595/24.02.2020 г. на ЧлРС писмени доказателства - разпечатка от дигитален тахограф, 2 броя товарителници 583392 от 15.03.2019 г.; извлечения от системата на ИА „АА”, отдел „Лицензи” от датата на нарушението; копие на свидетелство за регистрация на МПС част I с № 008337320; жалба към приложен ПАМ към преписката, ведно с товарителница 313301/15.03.2019 г., представена към възражението, обяснение от М.У. от 28.03.2019 г. Водим от горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

ПРОЧИТА И ПРИОБЩАВА към доказателствата по делото разпечатка от дигитален тахограф, 2 броя товарителници 583392 от 15.03.2019 г.; извлечения от системата на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”, отдел „Лицензи” от датата на нарушението; копие на свидетелство за регистрация на МПС част I с № 008337320; жалба към приложен ПАМ към преписката, ведно с товарителница 313301/15.03.2019 г., представена към възражението, както и обяснение от М.У. от 28.03.2019 г.

Съдът счита, че делото е изяснено от фактическа и правна страна, поради което 

О П Р Е Д Е Л И:

ПРИКЛЮЧВА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ

ДАВА ХОД НА СЪДЕБНИТЕ  ПРЕНИЯ

Съдът ще се произнесе с решение в законоустановения  едномесечен срок.

Протоколът изготвен в съдебно заседание.

Заседанието закрито в 10:45 часа.

 

                                            РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                                            СЕКРЕТАР: